Branko Šubić krenuo je iz Vukovara 1. kolovoza te preko Vrpolja, Oriovca, Okučana i Kutine dopješačit će u Petrinju na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti te Dan Hrvatskih branitelja.

Akcija “Za branitelje od Vukovara do Petrinje u 5 etapa” u kojoj će Branko Šubić u 5 ultramaratona prehodati 250 km od Vukovara do Petrinje povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Kako bi spojio dva herojska grada koji su stradali u Domovinskom ratu, Branko Šubić odlučio se u čast i spomen braniteljima, Vukovaru i Petrinji na put dugačak preko 250 km koji će prepješačiti u pet dana. Danas je Branko Šubić sa svojom ekipom došao do Okučana, kako je i planirano. Dočekali su ga stari prijatelji, hrvatski branitelji, hodočasnik Milorad Oršulić  – Mican te su kod središnjeg križa u Spomen parku zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Iako su paklene vrućine cijeli tjedan, Branko ne posustaje.

            U povodu Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i  Dan Hrvatskih branitelja vjećnici općinskog vijeća općine Okučani zajedno s općinskim načelnikom i njegovim zamjenikom će u petak, prije početka sjednice općinskog vijeća položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred križa u okučanskom parku hrvatskih vitezova.