“DRAGI BLIŽNJI  DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE”

Ante Starčevića 63,  35430 OKUČANI, HR, E-mail: dragi-bliznji@klanjateljice.hr

Dom_za_starije

Neovisno o Župnom uredu župe sv. Vid, u Okučanima od 1. rujna 2005. godine djeluje Centar za pomoć i njegu pod imenom DRAGI BLIŽNJI, a 1. listopada  2008. godine je otvoren Dom za starije i nemoćne osobe. Nositeljice ovog programa su č. sestre  KLANJATELJICE KRVI KRISTOVE – Regija  Zagreb.

            U dom se primaju i polupokretni korisnici. Objekt je kapaciteta do 45 kreveta, a raspolaže jednokrevetnim i dvokrevetnim apartmanima, polustacionarom i stacionarom. Kako bi se zadovoljile potrebe korisnika, Dom ima sve  potrebne sadržaje. Svi apartmani opremljeni su specijalnim krevetima i praktičnim namještajem, a uz svaki nalazi se  prilagođena kupaonica. Na raspolaganju je dizalo pogodno i klimatizirano, zajednički prostori za druženje, primanje posjeta, kuhinja i blagovaonica, administrativni i recepcijski prostor. Korisnicima je u apartmanu na raspolaganju telefonska linija.

            Stručni tim  Centra je: Ravnateljica, socijalna radnica, medicinska sestra i duhovnik Centra.

            U sastavu Centra je i kapelica u kojoj se služe sve mise, a oni štićenici koji  ne mogu  nazočiti  sv. misi, mogu je u svojim apartmanima pratiti putom razglasa.

Dom “Dragi bližnji” je blagoslovio, 6. rujna 2008. godine, msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup.