U Okučanima obilježen Međunarodni dan starijih osoba

 U  organizaciji doma “Dragi bližnji”  i Općine Okučani 30. rujna  je upriličena svečanost kojom je obilježen Međunarodni dan starijih osoba, koji se inače obilježava 1. listopada.

 Časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove  koje skrbe u Domu “Dragi bližnji” za stare i nemoćne osobe okupile su u Društvenomi kulturnom domu u Okučanima štićenike i njihove obitelji, rodbina, a u ime općine načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac.

Svečanost  obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba je počela sv. Misom, koju je slavio okučanski župnik fra Mario Radman.  Misno slavlje je svojim pjevanjem uveličao crkveni zbor župne crkve sv. Petra  iz Zagreba pod vođstvom maestra Vinka Karmelića.

Program je  nastavljena nastupima štićenika Doma, folklornim ansamblom KUD-a “Tkanica” iz Okučana, članova Pjevačke skupine “Zlatne godine” iz Nove Gradiške, već spomenutog mješoviti zbor župe sv. Petra iz Zagreba.

 Čestitku je uz Međunarodni dan starijih osoba uputila  č. sestra Ljubica Radovac, ravnateljica Doma “Dragi bližnji” te ujedno zahvalila sestrama, djelatnicima i volonterima koji svakodnevno život ovim ljudima čine bogatijim i sadržajnijim. O svom desetogodišnjem iskustvu u radu sa starijima govorila je i sestra Ljiljana, a potom i najmlađi po “stažu” u radu s osobama “treće životne dobi” socijalni radnik Ivan Maras te dvanaestogodišnja volonterka Kristina Kokalović.

 Čestitke štićenicima Doma uputio je u ime općine načelnik Aca Vidaković te, uz zahvalu sestrama na skrbi o starijima, naglasio kako su one i duhovno obogatile cijelu zajednicu.

 U sklopu ove svečanosti upriličena i izložba crteža Stajke Ivšić  jedne od najstarijih štićenica Doma “Dragi bližnji”.

Nakon  programa, druženje domaćina, slavljenika i gostiju nastavljeno je uz prigodan domjenak.