OBAVIJEST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE OKUČANI

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske  donio je tri odluke:

Stožer civilne zaštite Općine Okučani zadužen za izdavanje propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama i kupnje hrane i osnovnih potrepština.

PROCEDURA JE SLJEDEĆA:

  1. Zahtjev za izdavanje propusnica možete poslati mailom opcina.okucani.ruzica@gmail.com ili ga dati na telefon  035/371-001 putem kojeg će ga popuniti dežurna osoba.
  2. Na temelju zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mailom ili podići osobno u  Općine Okučani – najava na kontakt telefon 035/371-001 u vremenu od 8 – 12 sati (molimo ne ulaziti u zgradu Općine).

Zahtjev za propusnicu nalazi se u prilogu ove obavijesti.

Propusnica će se izdavati slijedeći dan od dana zaprimanja zahtjeva, na mail iz kojeg je zahtjev poslan ili osobno preuzimanje zahtjeva u Općini Okučani uz prethodnu najavu na kontakt telefon 035/371-001.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR OKUČANA  I NASELJA KOJA PRIPADAJU POD OPĆINU OKUČANI.

Stožer civilne zaštite Općine Okučani, a temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na e-mail adresu prima upite građana vezane uz koronavirus i mjerama koje provodi Općina Okučani.

Upite šaljite na email: opcina.okucani.ruzica@gmail.com

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za korona virus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ministarstva zdravstvaRavnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U Općini Okučani Stožer civilne zaštite izdaje propusnice SAMO za vitalne razloge poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane, izvan mjesta prebivališta.

– Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb tu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, a za ostale razloge poput odlaska na posao, propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi, odnosno poslodavac.

– Načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Okučani je Stjepan Lalić  dostupan je na broj: 035/371-001.

Načelnik Stožera CZ Općine Okučani
Stjepan Lalić