Okučane je 27. listopada posjetila treća skupina učenika, njih 350 učenika osmih razreda iz Osječko-baranjske županije, iz Osijeka, Bizovca, Kneževih Vinograda, Antunovca, Đakova i Donjeg Miholjca, a u sklopu organiziranih posjeta području koje je oslobođeno u VRO “Bljesak”. Ovo je završna skupina učenika za ovu godinu, a s akcijama oslobađanja ovog dijela Slavonije u Bljesku je na terenu, dakle u Okučanima, Pakracu, Kusonjama i Lipiku, u tijeku rujna i listopada ove godine upoznato oko 1.100 učenika. U ime općine Okučani predstavnike Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, učenike i njihove nastavnike dočekao je Milorad Oršulić-Mican i poželio im dobrodošlicu te ukratko upoznao s događanjima poslije Bljeska na ovom području. Uvod u predavanje dao je Petar Čavar iz Memorijalnog centra, a potom su djeca pogledala i dokumentarni film, “Pet minuta sjećanja”. O tim teškim, ali i danima ponosa i slave govorio je učenicima Antun Zdunić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Gornji Bogićevci, čovjek koji je tijekom cijeloga domovinskog rata sudjelovao u oslobađanju okupiranih krajeva i stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države. Potom su svi zajedno odali dužno poštovanje poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i molitvom kod spomen križa u Parku hrvatskih vitezova i razgledali župnu crkvu sv. Vida gdje ih je dočekao okučanski župnik fra Mario Radman.

            Na kraju svečanosti brigadir Petar Čavar je u ime Memorijalnog centra Vukovar uručio Zahvalnice pojedinim osobama i institucaijama koje su pomagale u uspješnom dočeku, boravku i ispračaja hrvatske mladosti i njihovih profesora, ravnatelja  odgojitelja: radio postaji “BLJESAK” Okučani

Fra Mariju Radman, župniku župe  sv. Vid Mučenik Okučani, Antunu Zdunić i Stjepanu Šugić iz Gornjih Bogićevaca, Aci Vidaković načelniku Općine Okučani, Ivanu Golub direktoru Komunalnog poduzeća “Sloboština”, Policijskoj postaji  Okučani, Petaru Salamun iz Bodegraj i Miloradu Oršulić – Micanu tajniku Općinskog vijeća općine Okučani.