Općina Okučani proslavila je dan Općine. Tom je prigodom organiziran svečani program koji je započeo sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture.

Sjednicu je otvorio predsjednik vijeća gospodin Ivica Pivac, koji je pozdravio sve nazočne, a vijećnicima i načelniku se ovim putem zahvalio na dosadašnjoj suradnji, te pozvao na minutu šutnje za poginule hrvatske branitelje i preminule članove Vijeća te u čast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Načelnik Općine Okučani Aca Vidaković iskazao je zadovoljstvo svim mjerama i projektima koji su provedeni te naglasio kako je osnovni budući cilj zadržavanje i privlačenje mladih ljudi na prostor općine Okučani.

Zaslužnim pojedincima koji su pridonijeli radu općine Okučani podijeljena su priznanja.

Priznanja Općine Okučani u 2019. godini ovoga su puta dobile:

Marija Vučković državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede za doprinos u razvoju lokalne zajednice, pružanjem stručne pomoći.

Manda Božanović iz Okučana, za njegovanje tradicionalnih običaja na području općine i volonterski rad u kulturno umjetničkim manifestacijama.

Rahela Radecki Ivakić, učiteljica razredne nastave u OŠ “Okučani” za nesebičan i predan volonterski rad sa već nekoliko generacija plesne skupine koje Okučane predstavljaju u brojnim gradovima diljem Hrvatske. 

Zlatnu plaketu Općine Okučani dobila je Katica Mišković, pomoćnica Ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, za značajan doprinos u razvitku komunalne infrastrukture na području općine Okučani, a posebice sufinanciranju projekata, izgradnji cesta, nogometnog igrališta, obnove Društvenog doma i sufinanciranju projektne dokumentacije u poslovnoj zoni u Okučanima.

Na spomen-obilježje “Kristalne kocke vedrine” prisutni su položili vijence, uz molitvu, u znak sjećanja na poginule u Domovinskom ratu, a nakon toga uslijedilo je svečano misno slavlje u crkvi sv. Vida Mučenika.  Nakon formalnog dijela, za sve uzvanike organiziran je domjenak.