Maraton arapskih konja stigao u Okučane - jahanje u čast hrvatskim braniteljima

maraton arapskih konjaUdruga uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera i ove godine provodi tradicionalni projekt Konjaničkog maratona arapskih konja. Maraton je započeo 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Dionice ovogodišnjeg maratona su Voloder, Kutina, Lipovljani, Novska, Rajić, a 6.kolovoza 2022. godine su u Okučanima odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na spomen obilježju "Kristalne kocke vedrine", zatim Jasenovac, Krapje i Voloder.

Maraton se održava uz potporu Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije.

Svih ovih godina konjaničkim maratonom promoviraju svoj kraj kao i konje koji u njima godinama obitavaju. Cilj maratona kako ističe Željko Petters uzgajivač konja iz Volodera ove godine je bio spojiti VRO "Bljesak" i "Oluju" što im je i uspjelo a u njihovim mislima su svi poginuli i stradali u ovim oslobađajućim akcijama.

Ponosan na ovaj konjanički maraton je i gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković koji daje veliku potporu Udruzi "Moslavina" i zahvalan što se na ovakav način žrtvuju za sve stradale u Domovinskom ratu. Uz članove konjaničkog kluba Moslavina, mještane Okučana, počast su odali i načelnik Okučana Aca Vidaković predsjednik OV Ivica Pivac i Antun Zdunić predsjednik UDVDR-a Brodsko-posavske županije. Autor: Radio "Bljesak" Okučani / Izvor: Facebook Radio "Bljesak" Okučani

© Copyright 2020. Općina Okučani. Sva prava pridržana. Designed By WarpTheme