IMG 6832OKUČANI, 15. lipnja 2024. – Cijeli vikend Okučani su znaku brojnih događanja organiziranih u povodu obilježavanja Dana općine i 27. obljetnice njenog ustroja, te misnim slavljima u povodu blagdana sv. Antuna i župnog blagdana sv. Vida.

Brojni uzvanici i gosti okupili su se u petak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj pod predsjedanjem Ivice Pivca. Iako je potvrđen kontinuitet razvoja i unapređenja ukupnog života stanovništva načelnik Aca Vidaković ukazao je na nužnost završetka komunalne infrastrukture, što prije svega podrazumijeva završetak sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Nazočni su bili: Pero Ćosić, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Brodsko-posavske županije i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Ivan Tucić, županijski pročelnik za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje kao izaslanik župana Dr. Danijela Marušića, Antun Valić, načelnik PU Brodsko-posavske, Velimir Paušić,Vitomir Žakić i Igor Jurišić općinski načelnici u Staroj Gradiški, Cerniku i Vrbju, Milan Brkanac i Željko Klarić, predsjednici Općinskih vijeća u Vrbju i Gornjim Bogićevcima, Domagoj Šejatović, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje te drugi uzvanici i predstavnici udruga, ustanova i institucija.

Ivica Pivac u svom je govoru istaknuo da je ovo posljednja svečana sjednica Općinskog vijeća u ovom sazivu i iskoristio priliku da se na suradnji zahvali njegovim članovima, djelatnicima Općinskog upravnog odjela i načelniku Aci Vidakoviću, udrugama, katoličkoj i pravoslavnoj vjerskoj zajednici. Rezultat uspješne suradnje i zajedništva, kazao je, poboljšanje je života stanovništva.

Govoreći o realiziranim projektima i projektima koji su u tijeku te prioritetima za naredno razdoblje načelnik Aca Vidakivić kazao da je općinski proračun u 2023. godini iznosio 1,7 , a da je planirani u 2024. godini 4,8 milijuna eura.

 

nTrenutno su u Okučanima odvijaju radovi na uređenje pješačko-biciklističke staze u Ulici Alojzija Stepinca.

Ukupna vrijednost ovog projekta koji obuhvaćaju projektiranje, izvođenje radova, sadnju drvoreda te nadzor je 791.346,25 € s PDV-om. U ovu svrhu je iz općinskog proračuna izdvojeno 441.346,25 € a iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobiveno je 350.000,00 € bespovratnih sredstava.

Radove izvodi kutinska tvrtka SLU-KOM d.o.o. , a unatoč nešto lošijim vremenskim uvjetima prilikom uvođenja izvođača u sam posao, radovi su napredovali zadovoljavajućim tempom.

Nakon završetka drugog dijela staze uslijedit će sadnja drvoreda za zasjenu, koji će služiti i kao svojevrsna pluća tog dijela Okučana, te će uvelike doprinijeti i estetskom doživljaju ovog dijela Okučana.

 

 

natjecaj poljoprivredno zemljistePovjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Okučani objavljuje:

OBAVIJEST O JAVNOM OTVARANJU PONUDA

Javno otvaranje ponuda pristiglih na javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Okučani objavljenog 8. travnja 2024. godine na oglasnoj ploči općine Okučani, na mrežnoj stranici općine Okučani www.okucani.hr i na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede na poveznici https://poljoprivreda.gov.hr/poljoprivreda-173/javni-natjecaji-za-zakup-poljoprivrednog-zemljista-u-vlasnistvu-rh/javni-natjecaj-za-zakup-poljoprivrednog-zemljista-u-vlasnistvu-republike-hrvatske-na-podrucju-opcine-okucani/6821, a koji je trajao od 8. travnja 2024. godine do 8. svibnja 2024. godine, provest će se dana 20. svibnja 2024. godine u 17:00 sati u prostorijama Općine Okučani na adresi: Okučani, Trg dr. Franje Tuđmana 1, vijećnica na prvom katu zgrade.

OPŠIRNIJE / OBAVIJEST

Page 1 of 45

© Copyright 2020. Općina Okučani. Sva prava pridržana. Designed By WarpTheme