Odluka o proglašenju prirodne nepogode izazvane mrazom na području Općine Okučani

Obavijest pučanstvu Općine Okučani o proglašenju prirodne nepogode izazvane mrazom na području Općine na višegodišnjim nasadima ( voćnjacima i vinogradima ) te povrtlarskim kulturama na otvorenom.

Sukladno ODLUCI o proglašenju štete koju je donio župan dr.sc. Danijel Marušić 22. svibnja 2020. godine, mole se svi oštećenici na području Općine Okučani da prijave štetu općinskom povjerenstvu u roku od osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Sa sobom su dužni ponijeti PRIJAVU u presliku podnesenog zahtjev za  poticaj ARKOD i osobnu iskaznicu na uvid.

Izvođač radova na rekonstrukciji i izgradnji sportske građevine u naselju Okučani uveden u posao

Dana 24.04.2020. godine izvođaču radova predan je jedan komplet dokumentacije za izvođenje radova na rekonstrukciji i izgradnji sportske građevine u naselju Okučani.  Izvršen je obilazak mjesta izvođenja radova, otvoren građevinski dnevnik, dostavljena imenovanja odgovornih osoba te je izvođač radova uveden u posao.
Vrijednost ovog projekta je 4.736.488,75 kn sa PDV-om. Rok završetka projekta je 300 radnih dana počevši od današnjeg dana. Sredstva za provedbu projekta osigurana su iz Europskih fondova, mjera 7.4.1.

Prijedlog obilježavanja 25. OBLJETNICE VRO“BLJESAK“

U okolnostima koje je uvjetovala pandemija koronavirusa svi se prilagođavamo i pokušavamo funkcionirati što je moguće bolje te se pridržavati odluka stožera kako nacionalnog tako županijskog i onih općinskih. U ovoj situaciji otkazuju se sve manifestacije i javna okupljanja koja bi mogla rezultirati prijenosom COVIDA-19 i proširiti zarazu. Upitno je bilo na koji način će biti obilježena 25. obljetnica VRO „Bljesak“ . Odgovor na to pitanje dao je jučerašnji sastanak načelnika Okučana Ace Vidakovića  u Ministarstvu Hrvatskih branitelja s potpredsjednikom Vlade RH Damirom Krstičevićem, ministrom Tomom Medvedom , savjetnikom za hrvatske branitelje predsjednika Zorana Milanovića  generalom Marijanom Marekovićem te zamjenikom načelnika GS OS RH generalom Sinišom Jurkovićem.

Ukratko , 25. obljetnica vRO „Bljesak“ će biti obilježena sukladno situaciji oko koronapandemije .

Prvog svibnja u Parku Hrvatskih vitezova kod spomen obilježja „Kristalne kocke vedrine“ će vijence položiti , zapaliti svijeće i odati počast poginulim braniteljima u ovoj blistavoj pobjedi HV i oslobađanju zapadne Slavonije predstavnik roditelja poginulih branitelja , ratni zapovjednik operacije, te predstavnici državnog vrha i načelnik Općine Okučani. Ukupno pet osoba. HRT će prenositi ovaj dio obilježavanja , a također i svetu misu zadušnicu iz  kapelice Vojnog ordinarijata u Zagrebu koju će predslaviti  vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan . HRT će u 20 sati na 1. programu prikazati i film o VRO „Bljesak“. Sukladno uputama stožera o ponašanju novinara , radio i TV izvjestitelja predstavnici medija će moći prisustvovati  na obilježavanju uz pridržavanje preventivnih mjera , odnosno nošenja maski , zaštitnih rukavica i održavanja propisane distance.

Obiteljima poginulih branitelja u VRO „Bljesak „ će biti upućena pisma sjećanja  i zahvale za njihovu žrtvu u obrani Domovine i oslobađanju zapadne Slavonije. Dostojanstveno i primjereno situaciji u kojoj se nalazimo.

Danas je u uredu načelnika održan kraći operativni sastanak s načelnikom PP Okučani Zrinkom Kapetanićem u svezi obilježavanja VRO „Bljesak“ i trenutne situacije u Okučanima oko koronakrize, a večeras će biti održan sastanak općinskog stožera CZ.