#microbit #STEMrevolucija

Narodna knjižnica i čitaonica Okučani organizirala je radionicu programiranja s micro:bitovima na kojoj su učenici 5.a razreda zajednički izrađivali igru pod nazivom “Riješi se micro:bit krumpira“. Učenici su pokazali veliko zanimanje za radionicu i bili su uspješni u rješavanju zadatka te smo na kraju zaigrali i dobili pobjednika. 

Narodna knjižnica dobila je vrijednu donaciju od Instituta za razvoj i inovativnost mladih te u svojoj ponudi ima micro:bitove za posudbu izvan knjižnice te sve zainteresirane pozivamo da se obrate u knjižnicu svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 sati.

 Dijana Kašljević

Posjet polaznika Dječjeg vrtića “Bljesak” našoj knjižnici

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, djeca – polaznici Dječjeg vrtića “Bljesak” danas su posjetili Narodnu knjižnicu i čitaonicu Okučani

Zajedno smo čitali priču “Maca papučarica”. Priča je to o neurednoj djeci koja nisu spremali svoje papuče prije spavanja te ih je jedne noći pokupila maca koja ih je očistila. Prateći trag djeca su je našla te im je vratila čiste i uredne papuče i obećali su da će biti uredniji.

Osim priče, crtali smo macu i ostale najdraže likove te ćemo izraditi knjižicu radova najmlađih.

                                                          Dijana Kašljević

Preventivni program “Poštujte naše znakove” u Okučanima

Policijska uprava brodsko-posavska uz potporu Službe prevencije i Službe za sigurnost cestovnog prometa u suradnji s Općinom Okučani, danas je provela preventivni program “Poštujte naše znakove” u Društvenom domu u Okučanima za učenike od 1-3 razreda OŠ Okučani,  a prisustvovala su i djeca iz vrtića “Bljesak” Okučani.

Program „Poštujte naše znakove“ sastoji se od niza preventivno edukativnih aktivnosti namijenjenih djeci – učenicima nižih razreda osnovne škole, kako bi ih se u prvim danima škole pripremilo za sigurno i samostalno sudjelovanje u prometu.

Članovi Hrvatske glazbene mladeži prikazali su učenicima edukativni mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak” koji se provodi po cijeloj Republici Hrvatskoj u suradnji s ministarstvom policije. Nakon prikaza mjuzikla Općina Okučani je pripremila grickalice za učenike te su im ispred Društvenog doma prikazane policijske interaktivne radionice.