zgrada opcineTemeljem članka 96. stavka 3. Zakona o prostornom uređenju („Narodne novine“, br. 153/13, 65/17, 114/18, 39/19, 98/19 i 67/23) i Zaključka Općinskog načelnika (KLASA:350-02/24-01/1, URBROJ:2178-21-02-24-3 od 24. lipnja 2024. godine) objavljuje se: JAVNA RASPRAVA o Prijedlogu 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Okučani

1. Objavljuje se javna rasprava o Prijedlogu 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Okučani („Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije“, br. 02/03, 03/0. i 21/16 - usklađenje sa Zakonom).

Prijedlog plana za javnu raspravu izrađen je od strane Zavoda za prostorno uređenje Brodsko-posavske županije i sastoji se od tekstualnog i grafičkog dijela, obrazloženja te sažetka za javnost.

2. Javna rasprava će se održati u razdoblju: od 1. srpnja 2024. do 15. srpnja 2024. godine

OPŠIRNIJE...

 

IMG 6832OKUČANI, 15. lipnja 2024. – Cijeli vikend Okučani su znaku brojnih događanja organiziranih u povodu obilježavanja Dana općine i 27. obljetnice njenog ustroja, te misnim slavljima u povodu blagdana sv. Antuna i župnog blagdana sv. Vida.

Brojni uzvanici i gosti okupili su se u petak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj pod predsjedanjem Ivice Pivca. Iako je potvrđen kontinuitet razvoja i unapređenja ukupnog života stanovništva načelnik Aca Vidaković ukazao je na nužnost završetka komunalne infrastrukture, što prije svega podrazumijeva završetak sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Nazočni su bili: Pero Ćosić, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Brodsko-posavske županije i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Ivan Tucić, županijski pročelnik za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje kao izaslanik župana Dr. Danijela Marušića, Antun Valić, načelnik PU Brodsko-posavske, Velimir Paušić,Vitomir Žakić i Igor Jurišić općinski načelnici u Staroj Gradiški, Cerniku i Vrbju, Milan Brkanac i Željko Klarić, predsjednici Općinskih vijeća u Vrbju i Gornjim Bogićevcima, Domagoj Šejatović, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje te drugi uzvanici i predstavnici udruga, ustanova i institucija.

Ivica Pivac u svom je govoru istaknuo da je ovo posljednja svečana sjednica Općinskog vijeća u ovom sazivu i iskoristio priliku da se na suradnji zahvali njegovim članovima, djelatnicima Općinskog upravnog odjela i načelniku Aci Vidakoviću, udrugama, katoličkoj i pravoslavnoj vjerskoj zajednici. Rezultat uspješne suradnje i zajedništva, kazao je, poboljšanje je života stanovništva.

Govoreći o realiziranim projektima i projektima koji su u tijeku te prioritetima za naredno razdoblje načelnik Aca Vidakivić kazao da je općinski proračun u 2023. godini iznosio 1,7 , a da je planirani u 2024. godini 4,8 milijuna eura.

 

nTrenutno su u Okučanima odvijaju radovi na uređenje pješačko-biciklističke staze u Ulici Alojzija Stepinca.

Ukupna vrijednost ovog projekta koji obuhvaćaju projektiranje, izvođenje radova, sadnju drvoreda te nadzor je 791.346,25 € s PDV-om. U ovu svrhu je iz općinskog proračuna izdvojeno 441.346,25 € a iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobiveno je 350.000,00 € bespovratnih sredstava.

Radove izvodi kutinska tvrtka SLU-KOM d.o.o. , a unatoč nešto lošijim vremenskim uvjetima prilikom uvođenja izvođača u sam posao, radovi su napredovali zadovoljavajućim tempom.

Nakon završetka drugog dijela staze uslijedit će sadnja drvoreda za zasjenu, koji će služiti i kao svojevrsna pluća tog dijela Okučana, te će uvelike doprinijeti i estetskom doživljaju ovog dijela Okučana.

 

 

Page 1 of 45

© Copyright 2020. Općina Okučani. Sva prava pridržana. Designed By WarpTheme