Radio "Bljesak"

 
                        Radio “BLJESAK” Okučani

 

radio_bljesak

Adresa:   Bl. Kard. A. Stepinca 24 35430 OKUČANI

Telefoni: 035/371-440, 035/371-444

Telefax:  035/371-777

E-mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Direktor:  Mato VIŠIĆ

Radio “Bljesak” d.o.o. Okučani, utemeljen je neposredno nakon same vojno-redarstvene akciji “Bljesak”. Program je pokrenula ekipa Radio Sljemena tada na 93,3 mhz. U eter je 4. svibnja 1995. godine otišao glas tadašnjeg direktora Hrvatskog radija Tomislava Bakarića: “Ovdje Hrvatski radio Okučani na frekvenciji 93,6 mhz”. Oduševljeni su bili stanovnici obližnjih mjesta, a pogotovo povratnici i pripadnici brojnih postrojbi HV i policije koji su tada još uvijek bili nazočni na području Zapadne Slavonije, što su mogli slušati Hrvatsku radio postaju Okučani.
Program su uhodavali rutineri, novinari i tehničari HR  Radio Sljeme Branimir Špoljarić, Elijana Čandrlić, Sanja Gudek, Mislav Togonal, Gerhard Radonić, Zoran Maleš, Boris Krznarić i njihov direktor Ivan Jurišić sve do 16. lipnja 1995. godine, kada je cjelokupan rad preuzela ekipa s ovog područja.

U početku, kao što je već rečeno,  radio djeluje kao Hrvatski radio Okučani, a od 2. kolovoza 1995. godine, na zahtjev osnivača: Općina Okučani, Stara Gradiška, Gornji Bogićevci, a izvjesno vrijeme i općina Dragalić te zaposlenika dobiva naziv: HRVATSKI RADIO “BLJESAK” d.o.o. OKUČANI, koji kasnije prelazi na novu frekvenciju 105,5 mhz.

Uz pomoć općina osnivača i Brodsko-posavske županije radio postaja “Bljesak” uspješno djeluje. U početku je emitirao osmosatni program, a početkom ove godine (2010.) je prešao na emitiranje cjelodnevnog programa. O kvaliteti programa najbolje govore svakodnevni pozivi slušatelja iz Pakraca, Lipika, Novske i sa šireg područja Nove Gradiške.
Uz direktora Matu Višića profesionalno svoje poslove obavljaju: Nikola Knežević, Milena Paušić, Slavica Stroleni i Ivanka Kujundžić.

 

 Zgrada u centru Okučana u kojoj djeluje Radio postaja "Bljesak".

Zgrada u centru Okučana u kojoj djeluje Radio postaja “Bljesak”.

 

 

© Copyright 2020. Općina Okučani. Sva prava pridržana. Designed By WarpTheme