SIGURNIJI PRIJELAZ: Postavljeni stupići kod pješačkog prijalaza kod OŠ Okučani

stupiciSlužbenici kontakt policije i službenik prometne preventive Policijske Postaje Okučani povodom početka nove školske godine, prezentirali su projekt za povećanje sigurnosti pješaka, a osobito učenika Osnovne škole Okučani na pješačkom prijelazu u ulici Ante Starčevića. Projektom je predloženo postavljanje cestovnih stupića uz kolnik kako bi spriječili parkiranje vozila u blizini pješačkog prijelaza, a koja uvelike smanjuju vidljivost pješaka u trenutku prilaska pješačkom prijelazu.

U blizini obilježenog prijelaza nalaze škola i sportska dvorana, frekvencija pješaka, osobito učenika je vrlo velika te će se na ovaj način postići mnogo veći efekt u smislu sigurnosti prelaska pješaka preko prijelaza. Također, stupići osiguravaju i znatno bolju preglednost vozačima.

Općina Okučani financirala je nabavu cestovnih stupića te su zajedničkom suradnjom općine Okučani i Policijske Postaje postavljeni. Načelnik općine Okučani Aca Vidaković istaknuo je da podržava ovakav način poboljšanja prometne kulture a ujedno i povećanja sigurnosti naših mališana. Autor: tekst i foto; Radio Bljesak

© Copyright 2020. Općina Okučani. Sva prava pridržana. Designed By WarpTheme