Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je Općinu Okučani gdje je održan radni sastanak

z

Sastanku su nazočili: Aca Vidaković načelnik općine Okučani, Ivica Pivac predsjednik općinskog vijeća općine Okučani, Pero Ćosić saborski zastupnik i predsjednik županijske skupštine Brodsko - posavske županije, Danijel Marušić župan Brodsko - posavske županije, Zvonimir Karlik načelnik općine Dragalić, Pavo Klarić načelnik općine Gornji Bogićevci, Velimir Paušić načelnik općine Stara Gradiška i dr.

Jedana od ključnih tema sastanka bila je poljoprivredno zemljište koje je od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku kao i slatkovodno ribarstvo a tiče se ribnjaka u vlasništvu Republike Hravatske koji se nalazi na području Općine Okučani i koje bi trebalo biti nositelj poljoprivredne proizvodnje za Općinu Okučani.

Načelnik općine Okučani Aca Vidaković upoznao je ministricu sa podacima da na području Općine Okučani ima registrirano 146 OPG-a kao i to da je 46 OPG-a dobilo sredsdstva iz fondova EU.


Općina Okučani ima završenu projektnu dokumentaciju kao i građevinsku dozvolu za poljoprivredno poduzetnički inkubator.

Ministrica je upoznata sa navedenim projektom i prijedlogom za objedinjenje kroz projekt ne samo Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva nego i Općina kako bi se napravio jedan mali tržni centar za proizvode koji bi se proizvodili na ovom području.

Nakon sastanka Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pokolonila se i zapalila svijeću kod spomenika "Kocke vedrine" u Okučanima zatim je obišla projekt koji se financira iz mjere 7.4.1 - izgradnja objekata športske i društvene namjene.

 

  • IMG_2454IMG_2454
  • IMG_2459IMG_2459
  • IMG_2461IMG_2461
  • IMG_2463IMG_2463
  • IMG_2464IMG_2464
  • IMG_2465IMG_2465
  • zz

 

© Copyright 2020. Općina Okučani. Sva prava pridržana. Designed By WarpTheme

Please publish modules in offcanvas position.