nTrenutno su u Okučanima odvijaju radovi na uređenje pješačko-biciklističke staze u Ulici Alojzija Stepinca.

Ukupna vrijednost ovog projekta koji obuhvaćaju projektiranje, izvođenje radova, sadnju drvoreda te nadzor je 791.346,25 € s PDV-om. U ovu svrhu je iz općinskog proračuna izdvojeno 441.346,25 € a iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobiveno je 350.000,00 € bespovratnih sredstava.

Radove izvodi kutinska tvrtka SLU-KOM d.o.o. , a unatoč nešto lošijim vremenskim uvjetima prilikom uvođenja izvođača u sam posao, radovi su napredovali zadovoljavajućim tempom.

Nakon završetka drugog dijela staze uslijedit će sadnja drvoreda za zasjenu, koji će služiti i kao svojevrsna pluća tog dijela Okučana, te će uvelike doprinijeti i estetskom doživljaju ovog dijela Okučana.

 

 

natjecaj poljoprivredno zemljistePovjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Okučani objavljuje:

OBAVIJEST O JAVNOM OTVARANJU PONUDA

Javno otvaranje ponuda pristiglih na javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Okučani objavljenog 8. travnja 2024. godine na oglasnoj ploči općine Okučani, na mrežnoj stranici općine Okučani www.okucani.hr i na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede na poveznici https://poljoprivreda.gov.hr/poljoprivreda-173/javni-natjecaji-za-zakup-poljoprivrednog-zemljista-u-vlasnistvu-rh/javni-natjecaj-za-zakup-poljoprivrednog-zemljista-u-vlasnistvu-republike-hrvatske-na-podrucju-opcine-okucani/6821, a koji je trajao od 8. travnja 2024. godine do 8. svibnja 2024. godine, provest će se dana 20. svibnja 2024. godine u 17:00 sati u prostorijama Općine Okučani na adresi: Okučani, Trg dr. Franje Tuđmana 1, vijećnica na prvom katu zgrade.

OPŠIRNIJE / OBAVIJEST

bljesak2024OKUČANI – Dostojanstveno i s pijetetom, po prvi puta i uz moćni zvuk Rafala koji su proparali nebo, Hrvatska se u Okučanima poklonila “Bljesku”. Svečnosti obilježavanja 29. godišnjice vojno redarstvene operacije kojom je 1.svibnja 1995. godine oslobođen okupirani teritorij Zapadne Slavonije, uz obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja, nazočili su i predstavnici najvišeg državnog vrha, predvođenog Vrhovnim zapovjednikom OS, predsjednikom države, Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade, Adrejom Plenkovićem

1.svibnja 1995. godine Vojno redarstvenom operacijom Bljesak hrvatske oružane snage krenule su u oslobađanje okupiranog teritorija Zapadne Slavonije. Munjevitom akcijom u kojoj je sudjelovalo 7200 hrvatskih vojnika i policajaca, 32 sata kasnije, oslobođeno je 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija i uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji. Operacije o kojoj se uči na vojnim učilištima diljem svijeta ali i iznimno hrabrog pothvata kojim su stvoreni temelji suvremene i slobodne države, 29 godina kasnije, kod spomenika Kristalne kocke vedrine, poklonila se čitava Hrvatska.

Uz obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, komemorativnoj svečanosti u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja, nazočili su i predstavnici najvišeg državnog vrha, predvođenog Vrhovnim zapovjednikom OS, predsjednikom države, Zoranom Milanovićem, predsjednikom Vlade, Adrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog Sabora Gordanom Jandrokovićem. Nakon polaganja vijenaca i tradicionalnog čitanja imena onih koji su položili živote za slobodu i Domovinu, nebo nad Okučanima su proparali moćni Rafali nastavljajući put i do drugih hrvatskih gradova u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima VRO Bljesak.

Najsvečaniji dan u životu Okučana, uz središnji, komemorativni dio programa, posjetiteljima pristiglim iz svih dijelova Hrvatske, tijekom cijeloga dana ponudit će i niz popratnih sadržaja poput športskih igara hrvatskih branitelja u organizaciji UDVDR Brodsko-posavske županije, taktičko-tehničkog zbora naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme OSRH i MUP-a RH, svete mise zadušnice u crkvi sv.Vida, vojničkog graha, te večernjeg koncerta Crvene jabuke u organizaciji domaćina, Općine Okučani. Izvor: www.slavonski.hr / TEKST: Simonida Tarbuk, FOTO: Dorian Pok

OPŠIRNIJE - FOTOGALERIJA

traktor2Poštovani žitelji Općine Okučani,

Želimo vas obavijestiti o prezentaciji koja će se održati u prostorijama Općine Okučani u cilju pružanja informacija o uvjetima prihvatljivosti korisnika za prijavu na Natječaj za provedbu intervencije 73.12., koji se odnosi na Potporu malim poljoprivrednicima prema Strateškom planu Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske za razdoblje 2023. - 2027.

Prezentacija će se održati 9.5.2024. s početkom u 19:00 sati u prostorijama Općine Okučani. Na prezentaciji će biti detaljno objašnjeni uvjeti i kriteriji koje morate ispuniti kako biste bili prihvatljivi za prijavu na navedeni natječaj.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe (izuzev zadruga) upisane u Upisnik poljoprivrednika.

Korisnici moraju dokazati ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva:
• od 3.000 EUR SO do 10.000 EUR SO za projekte u sektoru proizvodnje/prerade voća (uključujući masline i vinovu lozu), povrća (uključujući krumpir i gljive) i cvijeća
• od 3.000 EUR SO do 15.000 EUR SO za projekte proizvodnje/prerade u ostalim sektorima, te za kombinirane projekte

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po Natječaju je 15.000.000,00 EUR-a.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000 EUR, a najviša visina javne potpore je po projektu 30.000 EUR. Intenzitet javne potpore je 85 % ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

OPŠIRNIJE...

Page 1 of 44

© Copyright 2020. Općina Okučani. Sva prava pridržana. Designed By WarpTheme